Heeft u een beeld gekregen van onze praktijk en wilt u patiënt worden?

U kunt zicht via deze link bij ons inschrijven .

Graag willen we u erop wijzen dat als u uw gegevens invult, u akkoord gaat met onze privacyverklaring.

Wilt u liever bellen of even langskomen om een indruk te krijgen van onze praktijk? U bent van harte welkom. Wij zijn op werkdagen open van 8.00-17.00 uur.

Wat neemt u mee bij de intake
Legitimatiebewijs (paspoort, ID-kaart of rijbewijs)
Sinds 2009 is het noodzakelijk om op iedere communicatie tussen zorgverleners onderling en met de zorgverzekeraars uw Burger Service Nummer (BSN) te vermelden. Daarom hebben wij graag dat u bij uw eerste bezoek een geldig legitimatiebewijs meeneemt.

Wat kunt u verwachten bij de intake
Voor ons patiëntendossier hebben wij uw NAW-gegevens nodig. Ook uw telefoonnummer en eventueel uw e-mailadres vergemakkelijkt de communicatie. Mochten deze gegevens later wijzigen, geeft u dat dan aan ons door. Uw zorgverzekeraar doet dat niet voor u.

Waarom wordt er een pasfoto gemaakt?

Als uw foto in het elektronisch patiëntendossier van de praktijk is opgenomen, kunnen wij u herkennen en hoeft u zich niet steeds opnieuw te identificeren bij uw vervolgbezoeken.

Uw foto zal niet gebruikt worden voor andere doeleinden. Indien u geen foto wilt laten maken, kan de medewerker bij elk bezoek opnieuw vragen om uw geldige identiteitsbewijs.

Medische anamnese
Bij een eerste afspraak vragen wij u (van te voren) een lijst in te vullen met betrekking tot uw algemene gezondheid. Het is van groot belang dat wij op de hoogte zijn van eventuele (besmettelijke) ziektes, allergieën en medicijngebruik. Ook als er later iets wijzigt met betrekking tot uw gezondheid, horen wij dat graag.

Tandheelkundig onderzoek
Tijdens een eerste consult bespreekt de tandarts met u uw tandheelkundige voorgeschiedenis. Hij vraagt of u klachten heeft en welke waarde u aan uw gebit hecht. Ook informeert hij naar uw wensen omtrent uw gebit.
Vervolgens bekijkt hij uw gebit en let daarbij op het volgende:
• Heeft u gaatjes?
• Zijn oude vullingen of kronen toe aan vervanging?
• Hoe is de gezondheid van het tandvlees en de slijmvliezen?
• Is het gebit goed schoon?
• Is er een standsafwijking?
• Hoe liggen de verstandskiezen?

Bij kinderen let de tandarts ook op:
• Is er een normale wisseling?
• Hoe is de gebitsontwikkeling?
• Hoe is de kaakontwikkeling?
• Is er een afwijking in lichamelijke groei?
• Is er een beugel nodig?
Indien nodig krijgen kinderen een fluoride-applicatie.

Röntgenfoto’s
Het is mogelijk dat er de eerste keer röntgenfoto’s moeten worden gemaakt. Om een compleet actueel beeld van uw gebit te krijgen, kan dat een overzichtsfoto van uw hele gebit zijn, een OPG. Ook is het mogelijk dat wij foto’s van delen van uw gebit moeten maken zodat de tandarts bepaalde plekken beter kan bestuderen.
Heeft u recent bij uw vorige tandarts foto’s laten maken dan bekijken we die uiteraard eerst. Mochten die niet duidelijk genoeg zijn dan maken wij ze zelf.

Behandelplan
Na het onderzoek en het bekijken van de foto(‘s) stelt de tandarts een diagnose. Hierna stelt hij samen met u een behandelplan op. Indien uw tandheelkundige situatie complex is, dan maken wij voor deze bespreking een tweede afspraak met u. Bij een eerste bezoek behandelt de tandarts u  niet, tenzij u acute klachten heeft.

Welke kosten
Wij nemen veel tijd voor een intake. Door dat te doen brengen we u op de hoogte van uw gebitssituatie en de verschillende mogelijkheden tot behandelen. Zo weet u voor langere tijd wat u kunt verwachten en kunt u uw verzekering daar eventueel op aanpassen.
Vanaf 1 januari 2013 stelt de Nederlandse Zorgautoriteit de tarieven vast. U kunt de vaste tariefcodes van de intake en meer uitleg daarover hier vinden.