KWALITEIT

We nemen graag de tijd voor u. Wij geloven erin dat voorlichting en uitleg vaak meer doet dan alleen een behandeling uitvoeren. Als u goed geïnformeerd bent, kunt u beter kiezen uit eventuele opties om uw gebitssituatie te verbeteren.

Waarborgen kwaliteit
Onze praktijk werkt aan het op pijl houden van de kwaliteit. Dat doen we op verschillende manieren. Zo hebben we een samenwerkingsverband met DentiQ Maarssen. Rutger Hazebroek, eigenaar van DentiQ Maarssen, en Joost Korsten kennen elkaar sinds hun studie tandheelkunde. Zij ‘delen dezelfde duurzame ideeën. Hun beider kennis en ervaring gebruiken ze bij ingewikkelde/gecompliceerde behandelingen. Samen en met de andere tandartsen van beide praktijken overleggen ze dan de mogelijkheden. Daarnaast werkt Joost een dag in de week in Maarssen waar hij de wortelkanaalbehandelingen doet. Rutger verzorgt in Eemnes de implantologie.

Buiten de praktijkuren besteedt DentiQ Tandartsen Eemnes tijd en aandacht aan
de volgende zaken:
• Lidmaatschap wetenschappelijke vereniging;
• Volgen van bij- en nascholing;
• Bijwonen intercollegiaal overleg;
• Bijwonen themaprojecten;
• Bezoeken klinische avonden;
• Implementeren van nieuwe richtlijnen, veldnormen, gedragsregels
en praktijkwijzers;
• Lezen van vakliteratuur.

tandarts eemnes stralend gebit

Materiaal
Voor de behandelingen gebruiken wij duurzame, biologisch vriendelijke materialen waar wij al meerdere jaren mee werken. Wij wijzigen alleen van materiaal indien dat wetenschappelijk aantoonbaar beter is. Daarnaast werken de tandartsen met apparatuur die haar diensten reeds hebben bewezen. Zo gebruiken zij een loepbril of microscoop om uw tanden kiezen nog preciezer te kunnen zien. De ‘Tscan’ heeft toegevoegde waarde bij het onderzoeken waar uw klachten vandaan komen. De T-Scan is een diagnostisch apparaat waarmee we uw beet kunnen analyseren en correcties in de beet kunnen aanbrengen waarmee problemen kunnen worden voorkomen of verholpen.

Hygiëne
Wij werken volgens de richtlijnen van de werkgroep infectiepreventie (WIP). We steriliseren de instrumenten na elke behandeling en zorgen voor een schone omgeving. In de sterilisatieruimte zijn twee duidelijke kanten. Aan de ene kant staan de vuile spullen en aan de andere kant de schone. Dit om uit te sluiten dat vuile instrumenten nog in contact kunnen komen met de schone.

Klachtenregeling
Bij het op peil houden van de kwaliteit van de praktijk hoort ook een goede klachtenregeling. Ben u niet tevreden over onze dienstverlening dan horen wij dat graag van u. Wij nemen elke klacht serieus en gaan op zoek naar een oplossing. Denkt u meer informatie of advies nodig te hebben dan kunt u terecht bij onze branchevereniging de KNMT.

Ook als u een vraag, een compliment of een opmerking heeft over onze dienstverlening , vinden we dat leuk om te horen. Aarzel niet om ons aan te spreken of te e-mailen.