KINDEREN

Eerste keer
Vanaf 2.5 jaar kunt u uw kind alvast laten wennen aan de tandarts. Hij of zij kan mee als u op controle komt. Het is belangrijk om bij een klein kind niks te forceren. Stapje voor stapje bouwen we het vertrouwen op. We beginnen met ‘het wennen’ door te kijken of uw kind in de stoel wil en de tanden en kiezen wil laten zien. Vanaf 3 jaar raden wij aan om elk half jaar voor controle te komen.

Bent u zelf angstig voor de tandarts dan kan uw kind het beste langskomen met iemand die hier minder last van heeft. Zo geeft u uw angst niet (onbewust) door.

Controle en preventieassistente
Tijdens een controle bekijken we alle tanden en kiezen en ook of er goed gepoetst is. Als de tandarts veel plak ziet zitten, verwijst hij uw kind naar de preventieassistente. Zij is speciaal opgeleid om uw kind goede instructies te geven hoe hij of zij moet poetsen. Ze kan ook door middel van een ‘plakverklikker’ laten zien waar er nog plak zit en waar uw kind wel goed poetst. We zien dat de plak op het kindergebit na een bezoek aan de preventieassistente significant afneemt. Een behandeling van de preventieassistente wordt vergoed door uw verzekeraar.

Behandeling
Bij een behandeling zoals het vullen van een gaatje vullen of een het uithalen van een kiesje kan het zijn dat wij uw kind alleen binnenroepen. Onze ervaring is dat een kind beter reageert op de behandeling als de ouder/verzorger in de wachtkamer blijft. Uiteraard overleggen we alles eerst met u en uw kind.

 

Tandartskosten en vergoedingen kinderen
Tandartskosten voor kinderen tot 18 jaar worden door uw basisverzekering vergoed. Voor deze kosten geldt geen eigen risico. Ook een bezoek aan de preventieassistente en mondhygiëniste is verzekerd.

Mocht u kind een beugel nodig hebben dan kunnen we dat al in een vroeg stadium zien aankomen. U heeft dan alle tijd om uw verzekering aan te passen.

Hockeybitje

Het dragen van een bitje op het hockeyveld is verplicht. Er zijn verschillende soorten bitjes op de markt.
De bitjes die wij, in samenwerking met Ortholuna Sports, maken, worden volgens het ‘playsafe’ principe gefabriceerd. Dit betekent dat het bitje uit drie verschillende lagen bestaat met inbeet. Aan de buitenkanten, die tegen je tanden en lippen aanzitten, twee zachte lagen en een harde laag aan de binnenkant. Door de verschillende lagen kan het een eventuele klap het beste opvangen. Ook zit het bitje comfortabel en is goed ademen en praten een minder groot probleem. Voor sporters met een beugel maken wij een speciaal bitje die de hele beugelperiode gegarandeerd past.

De kleur van het bitje kunt u zelf uitzoeken. Het is ook mogelijk om te kiezen voor een clubbitje met clubkleuren èn het logo* van de club. De naam van uw kind en zijn/haar telefoonnummer komen in het bitje te staan.

KLEURPLATEN